nettikirkko logo

NETTIKIRKKO

Hannan palsta

Lähetä viestiä tai anna palautetta: Lähetä tästä

 

Rakenna  Jeesuksen sovitustyön varaan! 

Kol. 2:6-7  sanotaan ”Kun kerran olette ottaneet omaksenne Herran Kristuksen Jeesuksen, eläkää  hänen yhteydessään,  juurtukaa häneen, rakentakaa elämänne hänen varaansa ja vahvistukaa uskossa sen mukaan kuin teille on opetettu. Kaikukoon kiitoksenne runsaana.”

Nämä kehotukset  ovat edelleen ajankohtaisia myös tänä päivänä, jotta hengellinen kasvumme voisi olla tervettä. Tarvitsemme kestävyyttä pysyäksemme pystyssä tämän elämän  tuulissa ja jotta voisimme tuottaa niitä hyviä hedelmiä, joista Raamatussa puhutaan. 

Tänä keväänä koin, että Jumala puhutteli minun sisintäni puutarhatöitä tehdessäni.  Kasvit, ja pensaat tarvitsevat niille sopivan maaperän, vettä , lämpöä ja valoa. Alkuvaiheessa kasveja on kasteltava  hyvin, jotta niille kasvaisi kunnon juuri.  Juurtuneina ne pystyvät  paremmin imemään kosteutta maasta syvemmältä eivätkä enää tarvitse niinkään kastelua.

Olen miettinyt ja kysynyt  ennen kaikkea itseltäni ; onko sanan siemen saanut pudota omalla kohdallani hyvään maaperään, olenko viihtynyt Vapahtajani neuvottelussa ja  juurtunut Kristukseen niin, että pystyn  ammentamaan ja imemään elämän voimani  sanan lähteiden virvoittavista vesistä. Lisäksi mietin sitä  pääseekö kanssamatkaajani  arkielämän keskellä  mitenkään osalliseksi hengen hedelmistä vai tunnetaanko minut siitä, että jakelen kitkeriä ja karvaita suupaloja ympärilleni.

Tiedämme, että kuinka  helposti  monenlaiset rikkaruohot ja sellaiset kasvit, jotka eivät kuulu puutarhaan valtaavat helposti alaa. Joillakin pensailla on  taipumus kasvattaa versoja ja juuria joka suuntaan ja tosi syvälle, että niitä on  hankala saada pois. Pensaan juuria ylös kiskoessani minulle tuli mieleen myös se Raamatunpaikka, jossa Jeesus nuhteli fariseuksia ja lainoppineita heidän ulkokultaisuudestaan ja sanoi että "Jokainen istutus, jota minun taivaallinen Isäni ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois.”  Matt 15:13 

Jeesus   selvensi asiaa opetuslapsilleen tähdentäen sitä, että ”sydämestä” lähtevät kaikki  ne pahat ajatukset, joita ihmiset toteuttavat.  Jos  annamme väärien  ajatusten pesiytyä mielemme maailmaan se johtaa  vahingollisiin  tapoihin ja tekoihin, jotka valtaavat pikkuhiljaa elämäämme  kuten rikkaruohot . Meidän hengellinen kasvumme häiriintyy, voimme kasvaa vinoon tai muu kasvusto tukahduttaa ne hyvät asiat  ja sisimmän  elämämme. Pahimmassa tapauksessa kadotamme yhteyden Jumalaan. Raamatussa puhutaan hyvän maaperän tärkeydestä ja varoitetaan erityisesti  katkeruuden juuresta (Hebr.12:15)..

Me saatamme joskus murehtia sitä, että kasvumme on niin hidasta ja toistuvasti  ”tallomme samoissa vesissä”.  Mutta pidetään mielessä, että meillä on armahtava Jumala, joka ymmärtää kipuilumme ja  hänen  henkensä vaikuttaa meissä kasvua.  Elämän varrella taivaallinen puutarhuri joutuu yleensä leikkaamaan  meistä  turhia rönsyjä. Voimme luottaa siihen, että hän tekee sen meidän parhaaksemme ja varmistaa  terveen kasvun nimenomaan iankaikkisuusnäkökulmasta.

Eräässä laulussa  on sanat  ”Sinun varaasi kaiken laitan, täällä kestä ei mikään muu, Sinun kanssasi matkaa taitan, kunnes hämärä laskeutuu.”

Olen miettinyt myös sitä,  millaista rakennusta sitä on tullut rakennettua tähänastisen elämän aikana. Olenko kaivanut riittävän syvään ja onko perustus asetettu yksinomaan  Jeesuksen sovitustyön varaan  vai olenko yrittänyt lisätä siihen jotakin omatekoista tai ihmisiltä opittua?  Onko Jeesus kulmakivenä  paikallaan niin että rakennus kestää elämän myrskyt? Olenko rakentanut  vain tätä ajallista elämää silmälläpitäen ja sen varaan tai ihmisten varaan, eläkepäiviä varten vai olenko pitänyt mielessäni se, että mehän  ollaan kauttakulkumatkalla. Ja sitäkin olen miettinyt  onkohan ne oman elämäni rakennustarvikkeet olleet aina niin Jumalan tahdon ja sanan mukaisia? 

Mutta  onneksi on Jeesus! Raamatun mukaan pelastumme, vaikka rakennuksemme palaisikin,  jos perustus on kunnossa (I kor 3: 10-15).  Jumala suokoon kuitenkin meille viisautta ja halua  rakentaa oikealla lailla, kestävistä materiaaleista ja muistamamaan rakentaessamme ikuisuusnäkökulma. Pyhä Henki kirkastakoon meille Raamattua lukiessamme niitä asioita, jotka edesauttavat meitä rakentamaan  kestäviä rakennuksia.

Haluan rohkaista meitä jokaista tänään elämään Jeesuksen yhteydessä,  luottamaan Raamatun lupauksiin hänen uskollisuudestaan ja rakkaudestaan  meitä jokaista kohtaan. Hän rakastaa erityisesti myös sinua, joka olet haavoittunut jollakin elämän osa-alueella ja sinua, jonka sydämessä on vielä kenties routavaurioita talven jäljiltä.

 Saakoon Vapahtajamme sovitustyön arvo tulla todeksi sinulle tänä päivänä. Annetaan Hänen  rakkautensa lämmön sulattaa kaiken roudan ja annetaan hengen sateen kastella  sydämemme maaperän siten, että kaikki  kovettumat ja multapaakut pehmenevät ja sydämemme puutarha voisi kukoistaa  ja kiitoksemme voisi kaikua jälleen Jumalan kunniaksi.

 

Matkan alku Jeesuksen seurassa

Tulin uskoon eräässä  hengellisessä kokouksessa.  Tajusin yhtäkkiä kesken puheen, että minulta puuttui henkilökohtainen yhteys Jumalaan. Ilmaisin kokouksen lopussa haluni tulla uskoon ja puolestani rukoiltiin. Tuossa hetkessä ei tapahtunut mitään erityisempää eikä uskoontuloni muuttanut varmaankaan ulkonaisesti elämääni mitenkään erityisemmin, mutta sisäisesti koin jo samana iltana jotain mullistavaa. Käydessäni nukkumaan tajusin yhtäkkiä, että pystyn rukoilemaan Jumalaa aivan uudella tavalla. Minusta tuntui, kuin suora yhteys olisi auennut taivaaseen päin ja muistan, kuinka itkin ilosta. Muistan ajatelleeni, että ”kuinka en ole huomannut aiemmin tehdä tällaista ratkaisua, kun tuntuu, että voin puhua Jeesukselle nyt suoraan ja tunnen hänen rakkaudellisen läheisyytensä.” 

Seuraavana päivänä, kun menin ulos puutarhaan ja laitoin pitkälleni nurmikolle, tajusin yhtäkkiä miten vihreältä nurmikko näytti ja kuinka ihanan sininen oli taivas. Katsoin ympärilleni ja katseeni osui joihinkin voikukkiin. Minusta tuntui, etten ollut koskaan nähnyt mitään niin ihanan keltaista kuin nuo voikukat.  Tuntui, kuin kaikki värit olisivat jotenkin kirkastuneet ja tajusin yhtäkkiä värien monimuotoisuuden ja kauneuden uudella tavalla. Ajattelin, että Jumala on luonut kaikki nämä puut, pensaat ja ihanat kukat, joita puutarhassamme kasvoi meidän iloksemme. Sydämeni täytti suuri kiitollisuus Jumalaa kohtaan.

Varmaan jollakin muullakin voi olla samantapaisia kokemuksia  uskoontulon alkuvaiheista. Eikä se ole ihme, sillä Jumalahan on kaiken luoja. Hän on tehnyt kaiken ihmeelliseksi ja kauniiksi.  Me ihmiset voimme kiitollisena nauttia luonnon kauneudesta.  Raamatussa on monia kuvauksia  Jumalan luomisteoista ja siitä, kuinka hän myös ylläpitää kaikkea. Luomakuntahan julistaa Jumalan luomistyön kunniaa ja ihmeitä. Koko aurinkokunta/universumi toimii tuon suuren Luojan  luomisvoiman ohjaamana. Minun  järkeni  sanoo, että tämä kaikki ei ole syntynyt sattumanvaraisesti vaan,  että  tämän luomakunnan taustavoiman on täytynyt olla jokin meitä suurempi ja älykkäämpi  voima ja se on Jumala, johon uskomme.

Psalmissa 8 :4-5 ”kun minä katselen sinun taivastasi ja sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen.” 

On turvallista tietää, että Jumala, joka on luonut ihmisen, on myös sitoutunut pitämään meistä huolta. Hän ei ole jättänyt meitä oman onnemme varaan, vaan on antanut meille mitä kalleimmat lupaukset omasta huolenpidostaan. Jumala valmisti meille myös tien hänen yhteyteensä ja lähetti Jeesuksen sovittamaan koko ihmiskunnan synnit.  Raamatun mukaan jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi ja hänellä on  iankaikkinen elämä. Tämä elämä jatkuu myös kuolemamme jälkeen  Jumalan luona taivaassa.

Jeesuksen seurassa saa kokea iloa ja sellaista syvää rauhaa, jota ei osaa edes sanoiksi pukea. Hän tuo elämäämme todellisen tarkoituksen,  päämäärän ja  turvallisuuden tunteen. Uskonelämä ole kuitenkaan aina huimia tunnekokemuksia tai valtavaa voiman tunnetta . Se on yleensä ihan tavallista arkista elämää ja sisältää monenlaista elämäntilannetta. Kaikissa elämämme vaiheissa,  voimme kuitenkin pyytää hänen apuaan ja johdatustaan.  Uskoontuloni jälkeen ymmärsin vähitellen, että silloin kun ei tunnu miltään, voi kaikessa rauhassa luottaa siihen mitä Raamatussa sanotaan. Opin vähitellen etsimään Raamatusta sellaisia kohtia, jotka vahvistivat uskoani.   Haluan antaa muutamia Raamatun paikkoja sinulle matkaevääksi:

Room. 10:9  ”Jos sinä  tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja  uskot sydämessäsi,  että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut ”.

Room. 8:1 ”niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat”

1.Joh 1:7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.”

1. Kor. 1:8-9 Hän on myös vahvistava teitä loppuun asti, niin että te olette nuhteettomat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen päivänä. Jumala on uskollinen, hän, jonka kautta te olette kutsutut hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen  meidän Herramme yhteyteen

Joh. 1:12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Haluan rohkaista sinua lukemaan Raamattua ja menemään hengellisiin tilaisuuksiin, jossa kuulet enemmän näistä asioista.

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Jos kuitenkin haluat jo tänään ottaa Jeesuksen vastaan, voit myös itse rukoilla omin sanoin ja pyytää häntä ottamaan sinut lapsekseen.  Voit luottaa siihen, että hän rakastaa sinua ja kuulee pyyntösi sekä antaa kaikki sinun syntisi anteeksi.  Jeesus haluaa auttaa sinua kaikessa ja hän on kanssasi joka päivä. Etsi uskovien yhteyttä niin kasvat ja vahvistut uskon tiellä.

 

Raamatun kestävät lupaukset

Me ihmiset saatamme tehdä lupauksia, joita kuitenkaan emme aina pysty pitämään. Lupauksien pitäminen unohtuu tai niitä ei nähdä enää tarpeellisiksi. Kaiken kaikkiaan me saatamme olla hyvinkin häilyviä näissä asioissa.

 Mutta on hienoa tietää, että on jotakin kestävää, pysyvää ja varmaa! On turvallista tietää, että Jumalan  antamat lupaukset ovat tänäänkin voimassa ja hän myös pitää lupauksensa. Jumala on osoittanut  uskollisuutensa Israelin kansan vaiheissa ja hänellä on paljon lupauksia tuolle kansalle.  Monet  lupaukset  toteutuivat kuitenkin varsin eri tavoin kuin inhimillisesti olisi odottanut. Esim. Aabrahamille annettu lupaus siitä, että hänestä tulee kansojen isä, toteutui vasta monien vuosien odotuksen jälkeen.  Lupaus Messiaasta annettiin  Vanhassa  Testamentissa ja se on täyttynyt Jeesuksessa , mutta juutalaiset he eivät vielä kansana tunnusta Jeesusta Messiaaksi. Raamatun mukaan eräänä päivänä he kuitenkin ymmärtävät, että Jeesus on luvattu Messias ja he tunnustavat hänet. Osa Raamatun lupauksista Israelin kansan kohdalla odottaa siis vielä täyttymistä.

Raamatussa on paljon lupauksia myös meille tämänpäivän kristityille.  Haluan jakaa kanssanne joitakin lupauksia, jotka ovat olleet erityisen merkityksellisiä minulle uskonelämäni alkutaipaleella. Yksi perustavaa laatua oleva ja keskeinen lupaus löytyy  mm.1.Joh 2:25  ”Ja tämä on lupaus, minkä hän on meille luvannut, iankaikkinen elämä. ” Ja edelleen 1.Joh. 5.11 sanotaan ”Ja tämä on se todistus, Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän ja tämä elämä on hänen Pojassaan.” ja jae 13 ”Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.” Kuka siis voi saada iankaikkisen elämän?  Raamatun lupauksen mukaan iankaikkisen elämän saa hän, joka uskoo Jeesukseen.  Jeesus on Vapahtajamme ja syntiemme sovittaja.  Meidän osuutemme on ottaa vastaan lahja ja hyväksyä tuo sovitustyö.

Roomalaiskirjeen 10:9-11 sanotaan ” sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut. ”  Muistan, kuinka  usein vasta uskoontulleena kertasin näitä jakeita ja olen tarvinnut näitä sanoja monta kertaa myöhemminkin elämäni varrella.  Ne ovat olleet perusmatkaeväitä  silloin, kun ei ole tuntunut miltään.  Minua ovat myös lohduttaneet Jeesuksen sanat  Joh.6:37 :Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” Rakas ystäväni, ajattele, että Jeesus ei heitä luotaan ketään, joka haluaa tulla hänen luokseen. Hän ottaa vastaan sinutkin, joka epäilet ja koet uskossasi heikkoutta. Kuinka helposti meillä ihmisillä saattaa tunne-elämä vaikuttaa siihen , että yhtenä päivänä tunnemme olevamme uskossa ja toisena päivänä ei tunnukaan miltään. Mutta  on turvallista tietää, että Jumala ei peru sanojaan meidän tunteitten mukaan, vaan Raamatun sana on voimassa riippumatta siitä miltä meistä kulloinkin tuntuu.

Raamatussa on luvattu meille myös etuoikeus pyytää ja rukoilla apua elämämme tilanteissa. Me saamme jopa pyytää häneltä viisautta elämän haasteisiin. Erityisen rakkaaksi minulle on tullut Psalmi 50:15, jota sanotaan myös Jumalan puhelinnumeroksi. Opin tämän jakeen jo lastenleirillä ja siitä on tehty laulukin. Siinä sanotaan ”Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua ja sinun pitää kunnioittaman minua.” Olen monta kertaa elämäni aikana avannut tämän Raamatunkohdan ja polvistunut sen kanssa Jumalan eteen vedoten tähän lupaukseen. Hänen kunniakseen on sanottava, että ole kokenut noissa tilanteissa monta kertaa ihmeellisiä ratkaisuja tilanteisiin, jotka ovat olleet jotenkin jumissa ja solmussa. Olen muistuttanut myös itseäni joka kerta siitä, että 14 jakeessa sanotaan ”Uhraa Jumalalle kiitos ja  täytä lupauksesi Korkeimmalle”.

Minua on myös rohkaissut usein  myös  Raamatun kohta, jossa sanotaan, että Jeesus on ollut kaikessa kiusattu ja sentähden hän voi meitä auttaa. Hebr. 4: 15 ”Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.” Jeesus on kulkenut ihmisen tien ja hän ymmärtää meitä ja meidän heikkouttamme, hän ei muserra vaan hän haluaa aina viedä eteenpäin ja antaa apunsa.  

Sitten vielä yksi Raamatunkohta meille matkaevääksi:  Fil 4:6-7 ”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,  ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. ”

Haluan rohkaista meitä kaikkia luottamaan Jumalan sanan lupauksiin ja rakentamaan elämämme Jumalan sanan varaan. Muista, että mikään tilanne ei ole toivoton. Jumalan maailmassa ei ole umpikujia  ja hänelle kaikki on mahdollista. Hän näkee juuri sinun taistelusi ja sinun tarpeesi. Hän haluaa pysähtyä tänäänkin meidän itse kunkin kohdalle.  

 Rukous

Jeesus tulen tänään luoksesi. Kiitän sinua siitä, että olet antanut minulle anteeksi kaikki rikkomukseni. Haluan vastaanottaa sinun sovitustyösi ja tunnustaa sinut Vapahtajakseni. Kiitos siitä, että olet luvannut auttaa minua elämäni eri tilanteissa. Kiitos lupauksistasi, joihin saan luottaa ja siitä, että olet kanssani joka päivä!

 


takaisin etusivulle