nettikirkko logo

NETTIKIRKKO

Hannan palsta

http://www.nettikirkko.net/Kuvat/Hanna.jpg

Lähetä viestiä tai anna palautetta: Lähetä tästä


 Matkalla

Eräässä laulussa sanotaan: ”Koko tien hän kanssain kulkee”. Koko tien, ei vain puoliväliin saakka, ei vain sunnuntaisin tai kokouksessa, vaan joka päivä, arjen töiden keskellä, pimeinäkin päivinä, maailman loppuun saakka. Hän Jeesus on vakuuttanut näin sanassaan.

 Ihmiselämää on verrattu usein matkantekoon. Me olemme matkalla jonnekin. Arkielämässäkin, jos lähdemme töihin tai jonnekin muualle, valitsemme sen tien joka johtaa haluttuun paikkaan. Raamatussa puhutaan paljon tiestä.  Psalmi 139:23. Tutki minua, Jumala, ja tunne minun sydämeni, koettele minua ja tunne minun ajatukseni. 24. Ja katso: jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johdata minut iankaikkiselle tielle. Mikä on sitten tuo iankaikkinen tie? Johanneksen ev.  14 luvun alkujakeissa Jeesus puhuu opetuslapsilleen siitä, ettei pidä murehtia, vaan tulee uskoa Jumalaan ja häneen. Jeesus vakuuttaa , että hänen kodissaan on monta asuinsijaa ja että hän menee valmistamaan meille sijaa ja tulee noutamaan meidät luokseen. Tuomas kysyykin sitten jakeessa  5: Herra me emme tiedä mihin sinä menet, kuinka siis tietäisimme tien?  Jeesus vastaa:  Joh 14:6  "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” Jeesus avasi tien, suoran yhteyden isän sydämelle ja valmisti meille iankaikkisen elämän hänen yhteydessään. Meillä on siten tiedossa tie ja päämäärä. Mutta matkalla ollessa saattaakin sitten tapahtua monenlaista.

Keväisinä, kesäisinä  ja valoisina aikoina matkanteko on vaivatonta ja autolla saa ajella melko huolettomasti, koska  näkyvyys on hyvä. Tänä talvena olen taas havahtunut uudestaan siihen, että ajettava kelin mukaan. Pimeällä, sateella, pyryssä, tuiskussa,  pitää hiljentää vauhtia. Joskus olen joutunut oikein pysähtymään,  antamaan tietä rohkeammille ja isoille rekoille, jotka tuntuvat hengittävän niskaan . Sumukin on yllättänyt monta kertaa ja joskus se on tuntunut levittäytyvän seinän tavoin eteen. Jos ei tuntisi tietä, olisi melkein mahdotonta  ajaa.  Liikenteessä saa  lisäksi varoa muita tiellä liikkuvia tai eteen hyppiviä eläimiä.  

Meidänkin elämän matkalla voi olla hyvinkin erilaisia kelejä ja vaaratilanteita. Ei voikaan huolettomasti huristella eteenpäin.  Joskus elämä laittaa hiljentymään ja jopa pysähtymään,  kun sydäntä painaa  elämäntilanteiden haasteet , sairaudet, huoli läheisistä, yllättävät vastoinkäymiset. Varmaan me kaikki olemme kokenet sen, ettei  elämä ole aina helppoa. Elämän tiellä tuleekin vastaan mutkia ja kuoppia.  

Mutta onneksi meillä on luvattu apu ylhäältä näissä kaikissa vaiheissa. Me saamme rukouksin kääntyä Hänen puoleensa. Hän on luvannut huolehtia omistaan, joten saamme olla turvallisella mielellä. Raamatussa on paljon rohkaisevia  kohtia ja lupauksia, jotka antavat meille kuitenkin toivoa elämämme eri keleissä  ja auttavat meitä eteenpäin. Jeesus ei jätä meitä epätoivoiseen tilanteeseen silloinkaan , vaikka olosuhteet näyttäisivät miltä tahansa.

Työmatkoilla olen huomannut sen, kuinka tärkeää on, että autossa on kunnon valot.  Jos valot pettää, niin matkaan tekoon tulee kyllä varma stoppi pimeällä. Psalmissa 119: 105 sanotaan : ”Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.”   Ps 119:130. ”Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä”.  Jeesus lähetti Pyhän Hengen meille voimaksi, mutta myös opettamaan ja avaamaan meille sanaa. Joh. 14: 26.”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut”.

Olen miettinyt  sitä olenko saanut tulla Pyhän Hengen opettamaksi niin, että  sanan valo on saanut olla elämäni matkalla valaisemassa tietä joka askelella. Vai onko tullut otettua erilaisten virvatulten perässä  sellaisia sivuaskeleita, jotka  ovat vieneet harhapoluille. Virvatulethan näyttävät valoilta, mutta ne eivät ole todellisia valoja.   Jumala on kuitenkin armollinen ja Jaakob 3:2 sanotaan 2.” Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.”  Ja meillä on paluun mahdollisuus valoon.  Johanneksen JOh.1:7. ”Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.”  Valkeus poistaa pimeyden ja se on aina pimeyttä voimakkaampi. Siksi kannattaa vaeltaa valossa.

Olen saanut viime vuosina myös tutustua  navigaattorin ihmeellisyyksiin.  Joskus se on ohjannut ihan oikein kaistan vaihtoja myöten, mutta joskus olen huomannut, että päivitykset eivät ole olleet ajan tasalla ja silloin voi mennä vikaan.  Jos ajatellaan navigaattoria vertauksena  Jumalan sanan valaisemasta  omastatunnosta, niin  olen miettinut  sitä onko minun/meidän sydämemme/sisäisen maailmamme navigaattori/omatunto  päivitetty  Golgatalla Jeesuksen sovitustyöhön ja ankkuroitu Jumalan sanaan, vai päivittyykö se tämän ajan muoti-ilmiöihin, virtauksiin tai joidenkin silmäätekevien  mielipiteisiin, enemmistön ajatteluun. Ohjaako elämäämme ajan valtavirtaus vai seisommeko  kupeet totuuteen vyötettyinä.  Tämän päivän keskusteluissa meitä saattaa kristittyinä murehduttaa se, etteivät Raamatun sanan ohjeet  ole oikein kurssissaan, vaan ne pyritään vaientamaan ja selittämään pois.

Voi olla, että myös  meidän  elämässä on ollut vaiheita, että Sanan antama ohjaus ei ole ollut oikealla paikalla ja olemme saattaneet poiketa tieltä.  Ollaan saatettu jopa mennä ihan ojaan ja ojasta vielä niin sanotusti allikkoonkiin.  Joskus voi meidän ihmisten oma viisaus ja päätelmät saada ylivallan niin, että luulemme omin ansioin, omin liturgioin valtavirran mukana selviytyvämme, kunnes huomaamme, että  tämä tie ei ollutkaan se oikea tie. Nämä ajatukset eivät olleetkaan Jumalan tahdon mukaisia .

Saarnaaja  7:29 ”Katso, tämän ainoastaan olen löytänyt: että Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia”. Joskus me itse teemme elämän tien mutkaiseksi, joskus  elämä voi jopa mennä solmuun. Arvelen, että me ollaan kyllä oikein experttejä tässä asiassa. Joskus  Jumala voi avata korpeen tien, mutta Joskus pitää palata takaisin tielle, tehdä täyskäännös.  Ei ole toista evankeliumia, kuin ristin evankeliumi. Jeesus sovitti meidät Isän edessä ja tuon sovituksen hyväksyminen  antaa meille elämän.

 Jumala on luvannut kuitenkin sanassaan luvannut ohjata elämäämme. Psalmi 32:8 "Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee." Paimen psalmissa 23: 3.  sanotaan: ”Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.”  Olkoon meidän rukouksemme tänään: Herra, opeta minua , valaise minun ymmärrykseni ja ohjaa minut oikealle tielle.

 

Jumala näkee sydämesi –älä pelkää!

Jumala tietää minkäkaltaista tekoa me olemme ja hän ei ylenkatso eikä halveksu tai hylkää meitä heikkoutemme ,  vajavaisuutemme tai särkyneisyytemme vuoksi. Hänen rakkaudelliset kätensä kantaa meitä ja meillä on aina toivo huolimatta siitä minkäkaltaisissa elämäntilanteissa olemme juuri nyt.

 

Jes 57:15. Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen

ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä,

 joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja

saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.

Jes. 61:1. Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut

minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä

sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta,

Hes 34: 16. Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin,

 haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa;

Tämän päivän maailmassa ihannoidaan vahvuutta , tarmoa, saavutuksia, ansioluetteloita ja uran pitää olla nousujohteinen. On häpeä olla heikko ja vain heikko  epäonnistuu, ei jaksa, voimat on lopussa, masentaa ja elämän vastoinkäymiset ylittävät sietokyvyn rajan. Joskus  voi olla tunne, että tämä oli nyt viimeinen pisara, joka läikyttää elämän kupin tai viimeinen korsi, joka katkaisee kamelin selän. Elämän yllättävät kasaumat voivat viedä tasapainon joskus pitkäksikin aikaa. Myös hengellisessä elämässämme voi tulla  erämaakausia, jolloin vaellus on vaivalloista. Saatamme miettiä sitä, mitähän Jumalakaan  ajattelee  meidän vaelluksestamme, kelpaankohan  enää Jumalallekaan.

Raamattu on tässä suhteessa lohdullinen kirja. Siellä kerrotaan  henkilöistä, joilla on ollut  vastaavanlaisia tilanteita ja he eivät aina onnistuneet olemaan vahvoja eikä heidän vaelluksensa ole ollut aina niin loistokasta.  Joona pelkäsi ja pakeni  ensin Jumalan antamaa tehtävää ja sanoman saattamista Niiniveen. Vasta monien mutkien kautta hän suostui olemaan Jumalan äänitorvena ja Niinivee pelastui tuholta.  Elia oli Jumalan käytössä voimakkaasti, mutta  masentui siitä huolimatta  ja meni kingsteripensaan juurelle makaamaan toivottaen itselleen kuolemaa. Mooses koki että hänellä on hidas puhe ja kankea kieli. Kuitenkin Jumala valitsi hänet viemään kansan vapauteen. Muistamme Gideonin:, jonka Jumala kutsui pelastamaan kansansa midianilaisten käsistä. Hän koki olevansa heikosta suvusta ja kaikkein vähäisin isänsä perheessä. Mutta mitä Jumala sanoi hänelle: ”sinä sotaurho” ja ”mene tässä voimassasi”

Pietari  oli äkkipikainen ja kielsi Mestarinsa, vaikka oli juuri uhonnut, ettei koskaan jättäisi Mestariaan. Kuitenkin Jeesus oli sitä mieltä, että Pietari ansaitsi nimen kallio. Häilyväisestä Pietarista tuli vahva

 evankeliumin eteenpäin viejä. Daavid lankesi elämässään ja siitä tuli hänelle kauaskantoisia seurauksia. Mutta hän nöyrtyi ja  hänestä sanottiin että  Hän on Jumalan mieleinen mies.  Psalmissa 51:19 Daavid runoili Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää.”  Myös Paavali  oli törmännyt elämässään heikkouteen, jota hän kuvasi pistimeksi lihassa. Oliko se sairaus tai hänen poikkeuksellisen kovat ja elämän mukanaan tuomat rasitteet,  sitä ei kaiketi täysin tiedetä. Paavali  oli kolmesti  rukoillut, että pääsisi heikkoudestaan. Mutta Jumala vastasi hänelle: 2. Kor 12:9. "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” ja Paavali jatkoi :" Sen tähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan. ” Edelleen hän kirjoittaa:10 jakeessa: ” Sen tähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä. Tämä on paljon sanottu: olla mielistynyt  hätään ja vainoihin, asioihin, joita me normaalisi kavahdamme ja pelkäämme. Mutta Paavali oli oppinut tuntemaan Mestarinsa ja sen, että  Kristuksen

voima tulee  täydelliseksi tätä kautta.  Ja kuinka valtava vaikutusala Paavalilla olikaan matkojensa ja kirjeittensä kautta , joista riittää ammennettavaa edelleen tämänkin päivän ihmiselle, joka kamppailee

monien asioiden ristipaineessa. Jumala ei ainoastaan käytä meidän vahvuuksiamme vaan hän voi käyttää meitä heikkouksistamme huolimatta ja ehkä juuri niiden tähden. Epätäydellisinäkin me kelpaamme Jumalalle Kristuksen sovitustyön perusteella. Emme tietenkään halua vaeltaa tietoisessa  synnissä, mutta vaikka lankeaisimmekin niin muistetaan, että pudistuslähde on avattu Golgatalla.

Jos koet, että olet haavoittunut  tämän elämän myllerryksessä, sydämesi on murtunut, kenties ihmisten sanat ovat sinua haavoittaneet , olet väärinymmärretty tai koet ulkopuolisuuden tunnetta.

Jeesus on pysähtynyt tänään juuri sinun kohdallesi. Voit olla turvallisella mielin Jumalan edessä. Hän tietää sinun tarpeesi eikä sinun tarvitse esittää yhtään mitään muuta kuin mitä olet. Muistetaan 

Raamatun lupaukset  esim . Jesaja 42:3. ”Särjettyä ruokoa hän ei muserra ja suitsevaista kynttilänsydäntä

 hän ei sammuta.” Jes 66: 2. … Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä.” Psalmi 147: 3. ”Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa.” Psalmi  34:19. ”Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja

hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli”.”

PURTENI

MINUN PURTENI EI OLE SUURI EIKÄ VAHVA , EN VOI SANOA YLVÄÄSTI KYNTÄVÄNI SEITSEMÄT MERET PURJEET PULLOLLAAN, EN OLE MIKÄÄN PIKAVENE, JONKA NOPEUS JÄTTÄÄ MEREN AALLOT VOIMATTOMINA  ALLEEN  OHITTAEN MUUT VOITONRIEMUISESTI ULAPALLA.

PURTENI ÄÄNIMERKK EI KANNA KIVENHEITON VERTAA  EIKÄ SE HÄTKÄHDYTÄ  KETÄÄN ULJAALLA TERVEHDYKSELLÄ.

NIIN JA PERÄSIMENI RIITTÄÄ JUURI JA JUURI TÄMÄNKOKOISEN PURREN OHJAUKSEEN. JA NÄMÄ PURTENI LAIDAT OVAT KOVIN OHUET; JOSKUS TOISISTA PURSISTA TULEVAT AALLOTKIN SAAVAT NE VÄRISEMÄÄN, ENKÄ OLE OSANNUT TEHDÄ NIITÄ VAHVEMMIKSI VUOSIEN KULUESSAKAAN.

ELÄMÄN TYRSKIESSÄ PURTTANI VASTEN JA VEDEN VELLOESSA YMPÄRILLÄNI- OLEN OPPINUT RUKOILEMAAN, OLEN OPPINUT OLEMAAN HILJAA!

OLEN OPPINUT KUUNTELEMAAN MESTARINI ÄÄNTÄ, JOKA VOIMAKKAANA KAIKUU YLITSE MYRSKYN PAUHUN: ”VAIKENE  JA OLE HILJAA” – JA TULEE TYVEN!

ILMAN HÄNTÄ EN USKALTAISI PURJEHTIA ETEENPÄIN, ENKÄ NOSTAA KATSETTANI YLÖSPÄIN.

ILMAN HÄNTÄ  OLISIN VAJONNUT AALLOKKOON, EIKÄ OLISI MITÄÄN TOIVOA MATKAN  JATKUMISESTA.

MUTTA HÄN EI OLE VÄHEKSYNYT PURTENI PIENUUTTA EIKÄ SEN HEIKKOUTTA. HÄN ON KUULLUT  ÄÄNIMERKKINI  AVUNHUUDOT HÄDÄN HETKELLÄ JA TIENNYT PURTENI MERIKELPOISUUDEN.

 JA NIIN EN SIIS ENÄÄ VÄLITÄKÄÄN SIITÄ, VAIKKA PURTENI EI OLE VAHVA JA VOIMAKAS JA VAIKKA EN VOI TUPRUTTAA UPEAA SAVUVANAA  TAIVAALLE ENKÄ SAA MAHTAVIA PYÖRTEITÄ MUODOSTUMAAN JÄLKEENI!

TIEDÄN, ETTÄ TÄMÄ PURSI ON ANNETTU MINULLE  ELÄMÄNI MATKAN AJAKSI JA SE KESTÄÄ JUURI NIIN KAUAN KUIN SEN ON TARKOITETTUKIN KESTÄVÄN.

SIKSI JATKAN MATKAANI LUOTTAVAISENA JA TIEDÄN, ETTÄ SINUN KANSSASI – JEESUS – SELVIÄN PERILLE!

 

Matkan alku Jeesuksen seurassa

Tulin uskoon eräässä  hengellisessä kokouksessa.  Tajusin yhtäkkiä kesken puheen, että minulta puuttui henkilökohtainen yhteys Jumalaan. Ilmaisin kokouksen lopussa haluni tulla uskoon ja puolestani rukoiltiin. Tuossa hetkessä ei tapahtunut mitään erityisempää eikä uskoontuloni muuttanut varmaankaan ulkonaisesti elämääni mitenkään erityisemmin, mutta sisäisesti koin jo samana iltana jotain mullistavaa. Käydessäni nukkumaan tajusin yhtäkkiä, että pystyn rukoilemaan Jumalaa aivan uudella tavalla. Minusta tuntui, kuin suora yhteys olisi auennut taivaaseen päin ja muistan, kuinka itkin ilosta. Muistan ajatelleeni, että ”kuinka en ole huomannut aiemmin tehdä tällaista ratkaisua, kun tuntuu, että voin puhua Jeesukselle nyt suoraan ja tunnen hänen rakkaudellisen läheisyytensä.” 

Seuraavana päivänä, kun menin ulos puutarhaan ja laitoin pitkälleni nurmikolle, tajusin yhtäkkiä miten vihreältä nurmikko näytti ja kuinka ihanan sininen oli taivas. Katsoin ympärilleni ja katseeni osui joihinkin voikukkiin. Minusta tuntui, etten ollut koskaan nähnyt mitään niin ihanan keltaista kuin nuo voikukat.  Tuntui, kuin kaikki värit olisivat jotenkin kirkastuneet ja tajusin yhtäkkiä värien monimuotoisuuden ja kauneuden uudella tavalla. Ajattelin, että Jumala on luonut kaikki nämä puut, pensaat ja ihanat kukat, joita puutarhassamme kasvoi meidän iloksemme. Sydämeni täytti suuri kiitollisuus Jumalaa kohtaan.

Varmaan jollakin muullakin voi olla samantapaisia kokemuksia  uskoontulon alkuvaiheista. Eikä se ole ihme, sillä Jumalahan on kaiken luoja. Hän on tehnyt kaiken ihmeelliseksi ja kauniiksi.  Me ihmiset voimme kiitollisena nauttia luonnon kauneudesta.  Raamatussa on monia kuvauksia  Jumalan luomisteoista ja siitä, kuinka hän myös ylläpitää kaikkea. Luomakuntahan julistaa Jumalan luomistyön kunniaa ja ihmeitä. Koko aurinkokunta/universumi toimii tuon suuren Luojan  luomisvoiman ohjaamana. Minun  järkeni  sanoo, että tämä kaikki ei ole syntynyt sattumanvaraisesti vaan,  että  tämän luomakunnan taustavoiman on täytynyt olla jokin meitä suurempi ja älykkäämpi  voima ja se on Jumala, johon uskomme.

Psalmissa 8 :4-5 ”kun minä katselen sinun taivastasi ja sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen.” 

On turvallista tietää, että Jumala, joka on luonut ihmisen, on myös sitoutunut pitämään meistä huolta. Hän ei ole jättänyt meitä oman onnemme varaan, vaan on antanut meille mitä kalleimmat lupaukset omasta huolenpidostaan. Jumala valmisti meille myös tien hänen yhteyteensä ja lähetti Jeesuksen sovittamaan koko ihmiskunnan synnit.  Raamatun mukaan jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi ja hänellä on  iankaikkinen elämä. Tämä elämä jatkuu myös kuolemamme jälkeen  Jumalan luona taivaassa.

Jeesuksen seurassa saa kokea iloa ja sellaista syvää rauhaa, jota ei osaa edes sanoiksi pukea. Hän tuo elämäämme todellisen tarkoituksen,  päämäärän ja  turvallisuuden tunteen. Uskonelämä ole kuitenkaan aina huimia tunnekokemuksia tai valtavaa voiman tunnetta . Se on yleensä ihan tavallista arkista elämää ja sisältää monenlaista elämäntilannetta. Kaikissa elämämme vaiheissa,  voimme kuitenkin pyytää hänen apuaan ja johdatustaan.  Uskoontuloni jälkeen ymmärsin vähitellen, että silloin kun ei tunnu miltään, voi kaikessa rauhassa luottaa siihen mitä Raamatussa sanotaan. Opin vähitellen etsimään Raamatusta sellaisia kohtia, jotka vahvistivat uskoani.   Haluan antaa muutamia Raamatun paikkoja sinulle matkaevääksi:

Room. 10:9  ”Jos sinä  tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja  uskot sydämessäsi,  että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut ”.

Room. 8:1 ”niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat”

1.Joh 1:7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.”

1. Kor. 1:8-9 Hän on myös vahvistava teitä loppuun asti, niin että te olette nuhteettomat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen päivänä. Jumala on uskollinen, hän, jonka kautta te olette kutsutut hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen  meidän Herramme yhteyteen

Joh. 1:12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Haluan rohkaista sinua lukemaan Raamattua ja menemään hengellisiin tilaisuuksiin, jossa kuulet enemmän näistä asioista.

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Jos kuitenkin haluat jo tänään ottaa Jeesuksen vastaan, voit myös itse rukoilla omin sanoin ja pyytää häntä ottamaan sinut lapsekseen.  Voit luottaa siihen, että hän rakastaa sinua ja kuulee pyyntösi sekä antaa kaikki sinun syntisi anteeksi.  Jeesus haluaa auttaa sinua kaikessa ja hän on kanssasi joka päivä. Etsi uskovien yhteyttä niin kasvat ja vahvistut uskon tiellä.

 

Raamatun kestävät lupaukset

Me ihmiset saatamme tehdä lupauksia, joita kuitenkaan emme aina pysty pitämään. Lupauksien pitäminen unohtuu tai niitä ei nähdä enää tarpeellisiksi. Kaiken kaikkiaan me saatamme olla hyvinkin häilyviä näissä asioissa.

 Mutta on hienoa tietää, että on jotakin kestävää, pysyvää ja varmaa! On turvallista tietää, että Jumalan  antamat lupaukset ovat tänäänkin voimassa ja hän myös pitää lupauksensa. Jumala on osoittanut  uskollisuutensa Israelin kansan vaiheissa ja hänellä on paljon lupauksia tuolle kansalle.  Monet  lupaukset  toteutuivat kuitenkin varsin eri tavoin kuin inhimillisesti olisi odottanut. Esim. Aabrahamille annettu lupaus siitä, että hänestä tulee kansojen isä, toteutui vasta monien vuosien odotuksen jälkeen.  Lupaus Messiaasta annettiin  Vanhassa  Testamentissa ja se on täyttynyt Jeesuksessa , mutta juutalaiset he eivät vielä kansana tunnusta Jeesusta Messiaaksi. Raamatun mukaan eräänä päivänä he kuitenkin ymmärtävät, että Jeesus on luvattu Messias ja he tunnustavat hänet. Osa Raamatun lupauksista Israelin kansan kohdalla odottaa siis vielä täyttymistä.

Raamatussa on paljon lupauksia myös meille tämänpäivän kristityille.  Haluan jakaa kanssanne joitakin lupauksia, jotka ovat olleet erityisen merkityksellisiä minulle uskonelämäni alkutaipaleella. Yksi perustavaa laatua oleva ja keskeinen lupaus löytyy  mm.1.Joh 2:25  ”Ja tämä on lupaus, minkä hän on meille luvannut, iankaikkinen elämä. ” Ja edelleen 1.Joh. 5.11 sanotaan ”Ja tämä on se todistus, Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän ja tämä elämä on hänen Pojassaan.” ja jae 13 ”Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä.” Kuka siis voi saada iankaikkisen elämän?  Raamatun lupauksen mukaan iankaikkisen elämän saa hän, joka uskoo Jeesukseen.  Jeesus on Vapahtajamme ja syntiemme sovittaja.  Meidän osuutemme on ottaa vastaan lahja ja hyväksyä tuo sovitustyö.

Roomalaiskirjeen 10:9-11 sanotaan ” sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt niin sinä pelastut. ”  Muistan, kuinka  usein vasta uskoontulleena kertasin näitä jakeita ja olen tarvinnut näitä sanoja monta kertaa myöhemminkin elämäni varrella.  Ne ovat olleet perusmatkaeväitä  silloin, kun ei ole tuntunut miltään.  Minua ovat myös lohduttaneet Jeesuksen sanat  Joh.6:37 :Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” Rakas ystäväni, ajattele, että Jeesus ei heitä luotaan ketään, joka haluaa tulla hänen luokseen. Hän ottaa vastaan sinutkin, joka epäilet ja koet uskossasi heikkoutta. Kuinka helposti meillä ihmisillä saattaa tunne-elämä vaikuttaa siihen , että yhtenä päivänä tunnemme olevamme uskossa ja toisena päivänä ei tunnukaan miltään. Mutta  on turvallista tietää, että Jumala ei peru sanojaan meidän tunteitten mukaan, vaan Raamatun sana on voimassa riippumatta siitä miltä meistä kulloinkin tuntuu.

Raamatussa on luvattu meille myös etuoikeus pyytää ja rukoilla apua elämämme tilanteissa. Me saamme jopa pyytää häneltä viisautta elämän haasteisiin. Erityisen rakkaaksi minulle on tullut Psalmi 50:15, jota sanotaan myös Jumalan puhelinnumeroksi. Opin tämän jakeen jo lastenleirillä ja siitä on tehty laulukin. Siinä sanotaan ”Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua ja sinun pitää kunnioittaman minua.” Olen monta kertaa elämäni aikana avannut tämän Raamatunkohdan ja polvistunut sen kanssa Jumalan eteen vedoten tähän lupaukseen. Hänen kunniakseen on sanottava, että ole kokenut noissa tilanteissa monta kertaa ihmeellisiä ratkaisuja tilanteisiin, jotka ovat olleet jotenkin jumissa ja solmussa. Olen muistuttanut myös itseäni joka kerta siitä, että 14 jakeessa sanotaan ”Uhraa Jumalalle kiitos ja  täytä lupauksesi Korkeimmalle”.

Minua on myös rohkaissut usein  myös  Raamatun kohta, jossa sanotaan, että Jeesus on ollut kaikessa kiusattu ja sentähden hän voi meitä auttaa. Hebr. 4: 15 ”Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.” Jeesus on kulkenut ihmisen tien ja hän ymmärtää meitä ja meidän heikkouttamme, hän ei muserra vaan hän haluaa aina viedä eteenpäin ja antaa apunsa.  

Sitten vielä yksi Raamatunkohta meille matkaevääksi:  Fil 4:6-7 ”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,  ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. ”

Haluan rohkaista meitä kaikkia luottamaan Jumalan sanan lupauksiin ja rakentamaan elämämme Jumalan sanan varaan. Muista, että mikään tilanne ei ole toivoton. Jumalan maailmassa ei ole umpikujia  ja hänelle kaikki on mahdollista. Hän näkee juuri sinun taistelusi ja sinun tarpeesi. Hän haluaa pysähtyä tänäänkin meidän itse kunkin kohdalle.  

 Rukous

Jeesus tulen tänään luoksesi. Kiitän sinua siitä, että olet antanut minulle anteeksi kaikki rikkomukseni. Haluan vastaanottaa sinun sovitustyösi ja tunnustaa sinut Vapahtajakseni. Kiitos siitä, että olet luvannut auttaa minua elämäni eri tilanteissa. Kiitos lupauksistasi, joihin saan luottaa ja siitä, että olet kanssani joka päivä!

 


takaisin etusivulle